Skummer du fløden?

I sidste weekend var jeg til fest. På et tidspunkt sagde min bordherre, at jeg da helt tydeligt var sådan en, der “skummer fløden”. JA! sagde jeg begejstret, jeg er jo “livsnyder de luxe”! “At skumme fløden” betyder i min verden altid at gå efter det bedste af det bedste. Kun det bedste er godt nok i min optik. Og det gælder da ikke kun til mig. Jeg synes, at det burde være sådan for alle. Men jeg abonnerer heller ikke på “nul-sum”-logik, konkurrence-logik og “enten-eller” længere. Gør du? Måske ubevidst? I weekenden blev jeg endnu engang mindet om, at det præcis var den overbevisning, der holdt mig tilbage fra at leve livet og skabe den forretning, som jeg ønskede mig, i mange, mange år …

 

 

Dine ord er din tryllestav

Jeg elsker ord, begreber, metaforer og de indsigter, som det kan give, når man dykker ned i sproget. Med sproget skaber vi verden på den måde, at vi italesætter og giver mening til alt det, der sker. Ord er den første handling efter tanke og følelse. I begyndelsen af alting er ordet … Vi skal være varsomme med vores ord. Dine ord er din “tryllestav”, som metafysikeren og forfatteren Florence Scovel Shinn skriver. Ord kan bruges både konstruktivt og skabende og negativt og destruerende. Det interessante er meningen, du tilskriver ordene og den energi, der ligger bag brugen af dem.

Hvad betyder “at skumme fløden”?

Med hensyn til metaforen “at skumme fløden” blev jeg overrasket over at erfare, at det ifølge Den Danske Ordbog ikke bare betyder at tage fordelene eller det bedste ved noget, men også at der i udtrykket ofte ligger den implicitte betydning, at det er på andres bekostning og uden at man har gjort sig fortjent til det. 

Det har aldrig været noget, jeg ønskede: At få nogle ufortjente fordele på andres bekostning. Det er uværdigt og lavt. Og jeg har også altid arbejdet hårdt, fordi jeg troede, at det var nødvendigt for at “gøre sig fortjent” til noget. Det interessante er, at sådan har alle mine kunder og klienter det i større eller mindre omfang, og det er rent faktisk præcis det, der afholder dem fra at gøre det, de kom for; det, de elsker; det, de er vildt gode til og dertil blive rigtig godt betalt for det. De holder sig selv nede og tilbage med overbevisninger om, at livet er et nul-sum-spil, dvs. der er begrænsede ressourcer og midler, og at de har ikke fortjent at få adgang til dem. Og hvis det alligevel lykkes, så skammer de sig over, at det nok er på andres bekostning. Og så får de annulleret flowet igen.

Du annullerer selv dit flow … så du kan også starte det!

Dette er præcis årsagen til, at jeg i mange år havde så svært ved at nyde mit liv og skabe den forretning, jeg ønskede mig. En ubevidst del af mig troede ikke, at jeg fortjente det, og i øvrigt at det ville være på andres bekostning, hvis jeg gjorde det.

Det er så skørt, når man kender og forstår de universelle love bag succes. Ingen kan tage noget fra dig, der er dit, du kan heller ikke tage noget fra andre, der er deres, og du er altid værdig og har fortjent det, du drømmer om! Vi har alle sammen adgang til uendelige ressourcer, når vi først lærer at tune ind og skabe fra det sted, hvor alt er muligt, hvor der er overflod af alting og konkurrence, uværdighed, enten-eller logikker og lign. uhensigtsmæssige overbevisninger er “fejl-koder”, som skal fjernes, når vi støder på dem.

Alle har en “værdighedszone”

Jeg ønsker for dig, at du føler dig værdig til at modtage alt det, du drømmer om og at du slipper overansvaret for andre mennesker og slipper dem fri, så de også kan opleve at få adgang til deres “værdighedszone”.

Hvis du vil høre mere fra mig, så kom med på webinaret i aften kl. 20: TILMELDING TIL WEBINAR 20.2 kl. 20  hvor vi taler om konceptet “360 graders lederskab” og hvordan du finder vejen til dit unikke “sweet spot” i din virksomhed. Tilmeld dig evt. til mit nyhedsbrev inden, så du kan modtage de første 3 moduler i GUIDE TIL DIT UNIKKE 360° LEDERSKAB.

Kærlig hilsen

Sophia Carolina

#noterframinsjæl

Udgivet i 360° lederskab, Ansvar, begrænsende overbevisninger, det personlige lederskab, fejlkoder, indre begrænsninger og tagget , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *