Hvad er penge, og hvorfor er penge vigtige?

“Penge er kun papir” sang bandet Dodo & the Dodo’s i 1980’erne. Og jeg er helt enig. Penge er jo helt konkret bare et middel til udveksling, som giver os frihed til at købe det, vi ønsker, så vi ikke er nødt til at bytte vores ydelse eller vare med en andens ydelse eller vare. Men når penge i realiteten bare er et neutralt byttemiddel, hvorfor har de fleste af os så så mange følelser bundet op på penge? Jeg tror, at det handler om værd, værdi og værdighed. Eller rettere: Mangel herpå.

 

 

Penge er energi, ligesom alt er energi. Energien penge spejler i min optik vores relation til os selv og andre. Det vil sige, hvor mange penge, vi har, og hvordan vi har det med vores penge, viser et tydeligt billede af vores mere eller mindre dysfunktionelle relation til os selv og andre mennesker. Min erfaring er, at vi blokerer vores penge-flow, hvis vi ikke respekterer, anerkender og værdsætter os selv og andre. Når vi arbejder med vores selvværd, værdi og værdighed og succesfuldt får healet grundlæggende negative overbevisninger om os selv og andre, kan vi åbne op for penge-flow på en meget effektiv måde.

I min optik er penge selvfølgelig vigtige, fordi vi har brug for penge til at dække vores behov, få mad på bordet og tag over hovedet. Men penge er mindst lige så vigtige at beskæftige sig med, fordi de spejler vores værd, værdi og værdighed på en meget konkret og målbar facon. Som ansvarlige iværksættere og direktører er det vigtigt, at vi knækker pengekoden, så vi kan blive godt betalt for vores unikke bidrag til verden. Det er en vigtig del af mit koncept “360° lederskab”. Bliver vi ikke godt betalt, bliver vi typisk nødt til at supplere med energidrænende arbejde eller må sætte andre systemer op, som ikke løser det grundlæggende problem: At vi ikke tager en ordentlig betaling for vores bidrag,   fordi vi i bund og grund ikke føler, at vi er det værd.

I et numerologisk perspektiv tilhører penge den hurtige 5’er energi, der udover penge også handler om bevægelse, kommunikation, business, samvær og samskabelse med andre. Det betyder, at alle disse emner vibrerer på samme frekvens som penge. Det kan være vigtig information, når man skal knække pengekoden! Februar måned 2019 har temaet 5 koblet med 2’er energien, og når vi kombinerer 5 og 2 er potentialet, at vi alle bevæger os i samklang – i harmoni og balance – og skaber trivsel, fred og vækst til gavn for helheden. 

Hvor ville det være smukt, hvis menneskeheden langt om længe kunne gå i samlet flok, og hvert enkelt individ kunne se og forstå, at mangel er en illusion, konkurrence en misforståelse, at kilden til overflod af alt godt, herunder penge, er at finde inden i hver eneste af os, og at vi aldrig reelt når i “mål” med livet, hvis ikke vi alle sammen er med.

Temaet i februar måned i Businessportalen

Februar måneds tema i Businessportalen handler om penge og alle de mærkelige fordomme og blokeringer, vi udvikler indeni, så vi ikke kan mærke væres værd, værdi og værdighed og dermed ender med at leve et fattigt liv.

I temaet kommer jeg ind på spørgsmålene:

  • HVAD ER PENGE?
  • HVORFOR ER PENGE VIGTIGE?
  • HVAD ER PENGE-FLOW?
  • HVAD BLOKERER DIT PENGE-FLOW?
  • HVORDAN HÆNGER PENGE SAMMEN MED ANSVAR OG LEDERSKAB?
  • HVAD GØR DU, NÅR DU IKKE KAN BETALE DINE REGNINGER?
  • HVORDAN ØGER DU DIT ØKONOMISKE ANSVAR OG LEDERSKAB, SÅ DER ALTID ER PENGE NOK?

Læs mere om Businessportalen HER.

De 9 værdighedsporte

Min egen pengehistorie startede med, at jeg ikke interessede mig for penge. Jeg vendte så at sige penge ryggen de første 40 år af mit liv, og da jeg så startede op som selvstændig, vendte mig om og ville byde pengene op til dans, opdagede jeg, at de ikke var der for mig … Pludselig blev penge interessante, og jeg blev meget optaget af at forstå, hvad konceptet og energien penge egentlig handler om. Det har taget mig en del år at forstå det og knække koden til det med at tjene penge i min egen virksomhed, men nu har jeg endelig fattet det. Det handlede “bare” om min dysfunktionelle relationsprogrammering, som skulle heales. Måske kan jeg inspirere dig til at se, at det samme gælder for dig, hvis du oplever mangel på penge-flow i din virksomhed?

Når vi er i mangel og knaphed, kan vi ikke tage 360 graders lederskab, så dette emne er en super vigtig del af mit bidrag til verden, som jeg har været længe om at dele, fordi det tog mig lang tid at vikle mig ud af alle de fordomme, vi kollektivt har tillagt penge. Mit perspektiv er, at penge er en energi, vi reelt alle har adgang til, hvis vi tør slippe vores indgroede tankeformer, følelsesmønstre og handlemåder. Jeg arbejder med de 9 værdighedsporte, som kort fortalt handler om min opskrift på at gå fra knaphed og mangel til en oplevelse af overflod.

1. værdighedsport handler om at bekræfte og bemyndige sig selv.

2. værdighedsport handler om tillid.

3. værdighedsport handler om optimisme.

4. værdighedsport handler om tilgivelse.

5. værdighedsport handler om forståelse.

6. værdighedsport handler om kærlighed og åbenbaring.

7. værdighedsport handler om glæde.

8. værdighedsport handler om fred.

9. værdighedsport handler om ren bevidsthed og sammensmeltning med alt, der er.

Jeg kommer til at dele mere om dette arbejde i løbet af 2019, men hvis du vil vide mere allerede nu, kan du som medlem af Businessportalen få adgang til februar måneds tema om penge. Du tilmelder dig her. Jeg glæder mig til at møde dig, lære dig og din virksomhed at kende og inspirere og vejlede dig til at tage 360 graders lederskab i og med din virksomhed i 2019.

Kærlig hilsen

Sophia Carolina

#noterframinsjæl

Udgivet i 360° lederskab, penge, Spiritualitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *