Hvad er 360° lederskab?

Alt og alle er usynligt forbundet i denne verden. Alt hvad du er, gør og har medfører muligheder og ansvar. 360° lederskab er at erkende denne sandhed og påtage dig lederskabet for din egen energi og ansvaret for konsekvenserne af de “ringe i vandet”, du skaber med din væren, gøren og haven. Dette gælder naturligvis også i din virksomhed, hvad enten den er et mere eller mindre optimalt udtryk for din livsmission, ligefrem støtter din livsmission eller er helt ude af trit med den, du virkelig er og årsagen til, at du er her.

 

Du er ikke i verden, verden er i dig. Du har verden i dine hænder så at sige. Hvad har du tænkt dig at gøre ved det? 

360° lederskab i din virksomhed

360 graders lederskab er et udtryk for et helhedsorienteret personligt lederskab for både sjæl, ego og den verden, vi lever i, herunder naturligvis dine ansatte, leverandører og kunder, men også verden som helhed. Sandheden er, at der ikke er en verden “derude”. Du er ikke i verden, verden er i dig. Det kan være lidt af en “kamel” at sluge denne indsigt og fuldt og helt fatte omfanget af vores ansvar som sjæle, der har taget bolig i en menneskekrop for at skabe nye niveauer af vækst og lykke for menneskeheden, som i bund og grund alle er aspekter af os selv. Hvordan lever man denne indsigt i praksis i sit dagligdags liv? For ikke at tale om: Hvordan oversætter man indsigten til en virksomhedskontekst? Hvordan tager du 360° lederskab i din virksomhed?

Lederskab for sjælen

At tage lederskab for sjælen betyder at forstå det store billede, kende din essens og din livsmission og handle på denne viden. Numerologien er et redskab til disse indsigter. Når numerologien anvendes i et spirituelt perspektiv giver koderne i din fødselsdato og dit navn, din virksomheds registreringsdato og navn, og herudover også energien i kontoret, byen og landet og den kollektive dagsenergi en lang række nøgler til succes – vækst og lykke for helheden – i din virksomhed.

Lederskab for egoet

Som mennesker har vi behov, værdier og drømme som både er udtryk for egoets overlevelsesdrift og for sjælens kald. Har et menneske lavt selvværd, ingen eller meget begrænset selvkærlighed, selvtilllid og selvrespekt, blokerer egoet for sjælens stemme. At tage lederskab for egoet betyder at forstå betydningen af selvværd, selvkærlighed, selvtillid og selvrespekt, kende sig selv og turde være sig selv autentisk og i integritet med behov, værdier og drømme i livet generelt og i sin virksomhed specifikt.

Lederskab for verden

Lederskab for verden handler i min optik ikke om at bære verdens tunge byrder på sine skuldre, slide, slæbe og knokle og til sidst bukke under og dø af overansvar. Det er ikke 360° lederskab.

360° lederskab handler om at være åben for indsigter og se muligheder, som kan skabe den verden, som du ønsker at efterlade til dine børn og resten af menneskeheden. FN har formuleret 17 verdensmål, som indikerer forskellige aspekter af bæredygtig vækst og lykke.

Disse mål kan fortolkes på forskellige måder alt afhængigt af, hvilken frekvens, man personligt vibrerer på. Alle mennesker er et udtryk for den guddommelige sjæl, hvad enten de er bevidste om det eller ej. Der findes i realiteten – på det usynlige sjælelige plan – ingen ofre, ingen der skal reddes og kun dig selv, du kan krænke, når du falder dybt ned ad bevidsthedsstigen.

At tage lederskab for verden handler om at tage lederskab for sin egen energi. Imidlertid kan de 17 FN-mål for en bæredygtig udvikling i verden tjene som et rigtig godt fokuspunkt i forbindelse med etablering eller restrukturering af din virksomhed og/eller udvikling af produkter og ydelser, fordi de udfordringer, der indikeres med målene, er udtryk for områder som vi alle kollektivt har behov for at heale i os selv for at løfte os alle og vores verden til en højere frekvens.

 

 

Kender du de 17 verdensmål? Hvis du nu kun skulle vælge 1 af de 17 mål som det allervigtigste, hvilken et ville du så vælge? Skriv meget gerne dit svar i kommentarfeltet og skriv også spørgsmål, hvis du har nogle. Jeg ville elske at høre fra dig og svarer personligt alle, der skriver til mig.

I næste uge skriver jeg om, hvordan din mission, din profession, din passion og dit kald hænger sammen og tilsammen skaber fundamentet for dit 360° lederskab i din virksomhed.

Del meget gerne bloggen med dem i dit netværk, som du tænker ville finde den inspirerende.

Kærlig hilsen Sophia Carolina

#noterframinsjæl

Udgivet i 360° lederskab, Ego, FN's 17 verdensmål, Livsmission, Sjæl, Uncategorised, virksomhedsledelse og tagget , .

6 kommenterer

 1. Tak for den numerologiske businessguide for december og det du i øvrigt deler. Det er meget brugbart for mig.

  I forhold til de 17 FN mål tænker jeg at nr . 16 fred, retfærdighed og stærke institutioner er det vigtigste, fordi det kan favne organiseringen, der må til hvis vi skal få hold på vores klimasituation. Det (mål16) favner mange af de andre; udryddelse af fattigdom og ligestiling af kønnene. To områder jeg ser som afgørende for at vi kan skabe reel fred.
  Det næste spørgsmål der kommer, hos mig, er så om målet bedst nåes via det indre arbejde (freden vi skaber ved selv at være den) eller en mere udadrettet opmærksomhed ( at sige fra og til ifht til f.eks politiske beslutninger)
  Hvis jeg ser på min virksomhed, så er vejen helt klar den indre. Og lidt i den anden retning bliver min retfærdighedssans voldsomt provokeret at de aktuelle strømninger i vores samfund og den indre rebel rasler lidt med sablen.
  Tænker i øvrigt at de 17 FN mål skyder ved siden af ved at have væktsparametret med.
  Kh. Heidi

  • Kære Heidi

   Tak for dit svar. Jeg beklager, at jeg først svarer nu, men jeg var i lydstudie og indspillede min nye bog, da du skrev, og jeg har haft for meget om ørerne siden til at kunne sætte mig til tasterne før nu. Men. Bedre sent end aldrig 🙂

   Velbekomme. Jeg er så glad for, at du kan bruge det, jeg deler; at det giver mening for dig.

   Spændende kobling mellem fred, retfærdighed, stærke organisationer (nr. 16) og både klimaet, udryddelse af fattigdom og ligestilling mellem kønnene! Det er en meget helhedsorienteret tilgang, som jeg hujer højt over. Og ja, hver eneste menneskes oplevelse af trivsel, velstand og ligeværdighed ser jeg også som en forudsætning for reel fred.

   Målet opnås ved indre arbejde, fordi verden er i dig, mig og os alle sammen. Vi skal dog også handle på vores indre tilstand af trivsel, velstand og ligeværdighed. Den fysiske verden kræver fysisk handling af os. Det er en del af eksperimentet her på jorden, at vores handlinger følger vores ønsker og drømme. Dog er det vigtigt altid kun at handle, når du har opnået den indre tilstand, dvs. når du vibrerer på den frekvens, som du ønsker. Handler vi fra lave frekvenser, skaber vi alt det, vi ikke ønsker ( = det præcis modsatte af vores ønsker – samme tema, bare med modsat fortegn). Det er det, “loven om tiltrækning” handler om.

   Vælg dit fokus med omhu. Du skriver, at din retfærdighedssans bliver “voldsomt provokeret af de aktuelle strømninger”, men kunne du se på det, der sker fra en højere frekvens? Kunne du løfte dig, så du kunne få øje på, hvordan det, du ser nu, blot er en nødvendig udrensning af tidligere uhensigtsmæssige valg. Alt skal op og favnes, før det kan opløses/transformeres til et højere udtryk. Det er det nødvendige healingsarbejde. Lidt ligesom homøopatisk behandling: Det bliver værre et kort øjeblik, hvorefter det bliver bedre og bedre og bedre ….

   Jeg er ikke enig i, at det er “forkert”, ar vækstparametret er en del af de 17 FN-mål. Tværtimod. Alting er enten udvikling eller stagnation. Vækst = udvikling. Vi vokser. Vi bliver mere og mere. Det er evolutionen. Hvis vi ikke vokser, sygner vi hen og dør. Ligesom naturens gang.

   Mon du har en skyggeside på begrebet “vækst”? Er det fordi, at du synes, at vækst handler om noget, du ikke ønsker?
   Når du er selvstændigt erhvervsdrivende er det uhensigtsmæssigt at have skygger på begrebet “vækst”. Ja, det er det under alle omstændigheder, fordi menneskelivet i sin essens handler om vækst. Vi er her for at lære, vokse/vækste og blive mere og mere og mere … os selv … Når du ikke kan lide “vækst”, har det uheldige konsekvenser for både din virksomheds indtjenings-/omsætningspotentiale og din personlige udvikling. Så der er lidt at kigge på for at vokse endnu mere ind i dit fantastiske udviklingspotentiale – både personligt og med din virksomhed.

   Jeg ønsker dig en fantastisk dag.

   Kærlig hilsen
   Sophia Carolina

 2. Pingback: Hvordan rammer du den “spot on” i din virksomhed? – Sophia Carolina

 3. Pingback: Det modsatte af 360° lederskab – Sophia Carolina

 4. Kære Sophia

  Tak for dit svar herover. Jeg er simpelthen i tvivl om, hvorvidt jeg har læst det tidligere – i så fald alt for hurtigt.
  Det er jeg egentlig lidt rystet over, men ikke totalt overrasket over. I hvert fald peger det tydeligt på, hvad jeg allerede har fat i: at jeg skal få lagt et skarpere fokus, på hvordan – og hvor, jeg bruger min tid.

  Tak for at pege ind i skyggesiden på vækst… det kan jeg mærke er sandt, og jeg mærker at det nye år allerede har sat gang i nye energier på det område.

  kh. Heidi

  • Kære Heidi
   Tak for dit svar og dine refleksioner! Og ja, der er da i den grad gang i nye vækstenergier hos dig i 2019. Elsker du er med i Businessportalen.
   Kh Sophia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *