Ansvar & lederskab

Godt nytår og velkommen til 2019. Jeg kalder 2019 for LEDERSKABETS ÅR, fordi det er lederskab, der kræves af os alle i et endnu større omfang end i de forudgående mange, mange år. En forudsætning for lederskab er ansvar.

I 2019 bliver vi alle udfordret af den overbevisende illusion om at være offer for andre mennesker, begivenheder og omstændigheder. Vi vil alle – i større eller mindre grad afhængigt af vores personlige energisignatur – opleve tiltrækningen fra offer-rollen og risikere at skulle tage livtag med skam, depression, negative tanker og følelser og konkrete oplevelser af overgreb som følge af denne lave vibration.

 

 

Der findes kun én modgift til offer-rollen. Det er at tage ansvar! 2019 bliver det år, hvor vi alle tvinges til at tage endnu mere ansvar og påtage os endnu mere lederskab for os selv og vores virkelighed og dermed – i sidste ende – vores alles verden.

Hvad er ansvar?

Der er uendeligt mange måder at tale om ansvar på. Helt overordnet handler ansvar om det, vi er forpligtede til i livet og i omgangen med andre mennesker, dvs. det, vi står til regnskab for.  I juridisk forstand handler ansvar om at overholde landets love og de kontrakter, man indgår med andre mennesker. I filosofisk og etisk forstand taler vi om ansvar, enten når vi forsøger at finde ud af, hvem der har foretaget en bestemt handling, eller når vi oplever et menneske, der opfører sig særligt ansvarsfuldt overfor andre. Der er uenighed om, hvad ansvar indebærer indenfor forskellige filosofiske retninger.

I min optik handler forskellen på forskellige definitioner af ansvar om, hvilket bevidsthedsniveau vi diskuterer ud fra. Jeg taler om ansvar ud fra et spirituelt perspektiv – om det personlige ansvar. På “kortet over bevidsthedsniveauer” af David R. Hawkins fra bogen “Power vs. Force” kan du se en kategorisering af forskellige bevidsthedsniveauer. Hvis man taler om ansvar ud fra de laveste bevidsthedsniveauer, dem som betegnes som skam og skyld på kortet, er ansvar tungt og føles som et åg. Her ønsker vi reelt ubevidst at slippe for ethvert ansvar ved at placere det som en tung byrde hos andre eller omstændighederne – ”det er din skyld” og ”livet er så elendigt og ondt” osv., eller vi bruger energi på at skamme os over, at vi ikke magter at tage ansvar.

 

 

Når livet føles som en pligt, er ansvar tungt og trættende. Men ansvar behøver ikke at være hverken tungt eller trættende. Tværtimod.

Reelt er vi ikke i stand til at tage ansvar på de lave bevidsthedsniveauer. Først når vi befinder os på bevidsthedsniveauet mod og derover (den lyserøde skillelinje i midten af illustrationen ovenfor), kan man reelt tale om, at vi tager ansvar for os selv og vores egen energi og evt. vores børn, som er del af vores ansvarsområde.

Vi har selvfølgelig stadig ansvar på de lavere bevidsthedsniveauer, men vi tager det ikke.

Hvad er lederskab?

Lederskab handler om at have indflydelse på andre mennesker i forbindelse med en større sag – ikke bare for din egen skyld. Lederskab handler om at gå forrest på et område. Det kræver ikke nødvendigvis, at der er nogle, der følger efter til at starte med. Det essentielle er, at du har en vision, en passion, og en mission, og du så begynder at gå … Det bliver elegant, når du kan få den røde tråd i din profession til at spille sammen med din vision, mission og passion, så det hele hænger sammen. Det er det, jeg kalder 360 graders lederskab.

Lederskab er en evne eller en vilje, som vi alle sammen i bund og grund har, men som vi ikke alle sammen udlever eller påtager os. Forudsætningen for lederskab er først og fremmest, at du kan lede dig selv. Du skal leve dit liv på dine egne præmisser indefra-og-ud. Du må tage ansvar for din egen energi – for dine tanker, følelser og handlinger. Det første menneske, du skal påvirke som leder, er dig selv. Du må starte med at lede dig selv.

Når du påvirker andre menneskers tanker, følelser og handlinger, er du i sandhed en person, der tager lederskab. Lederskab er at være og gøre det, som vi synes, at verden mangler, og det handler om at kunne eksekvere, være vedholdende og gå forrest med fanen højt.

Januar måned i Businessportalen

Januar måneds tema i Businessportalen handler helt overordnet om ANSVAR & LEDERSKAB, så vi kan få nogle definitioner på plads, kridtet banen op og få styr på, hvordan vi helt overordnet navigerer så hensigtsmæssigt som muligt gennem 2019.

Fokus i Businessportalen er naturligvis primært på din virksomhed, men temaet i denne måned handler i høj grad om dig som person og dermed dit personlige ansvar og lederskab, da du er direktøren og dermed den vigtigste forudsætning for, at din virksomhed navigerer succesfuldt gennem 2019.

I temaet kommer jeg ind på spørgsmålene:

 1. Hvad er ansvar?
 2. Hvad har du ansvar for?
 3. Hvordan ved du, om du har taget ansvar?
 4. Hvad har du ikke ansvar for?
 5. Hvad er lederskab?
 6. Hvad er dit unikke lederskab?
 7. Hvordan påtager du dig dit lederskab?

 

 

Du kan stadig nå at komme med! Læs mere om Businessportalen ved at klikke på billedet herover.

I februar måned er temaet i Businessportalen PENGE, hvor jeg kommer ind på spørgsmålene:

 1. Hvad er penge?
 2. Hvorfor er penge vigtige?
 3. Hvad er penge-flow?
 4. Hvad blokerer dit penge-flow?
 5. Hvordan hænger penge sammen med ansvar og lederskab?
 6. Hvad gør du, når du ikke kan betale dine regninger?
 7. Hvordan øger du dit økonomiske ansvar og lederskab, så der altid er penge nok?

Til alle temaer er der indsigter, udsyn og konkrete redskaber.

Kom med i Businessportalen hvis du er klar til at tage 360 graders lederskab i og med din virksomhed! Det ville være mig den største glæde og ære at vejlede dig i og om din virksomhed i 2019.

Kærlig hilsen

Sophia Carolina

#noterframinsjæl

Udgivet i 360° lederskab, Ansvar, Lederskab, Numerologi, Spiritualitet, virksomhedsledelse, Vision.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *